Krem orzechowy z kakao – Good Noot

Po ostatniej przepysznej recenzji past orzechowych od Good Noot dostałyśmy od nich w prezencie do przetestowania słodkie kremy z czekoladą w klasycznej wersji z cukrem oraz opcję bez cukru. Zobaczcie co kryją w sobie te szklane słoiczki 😘


Nazwa: Krem z orzechów arachidowych i kakao z kawałkami orzechów CHOCO & PEANOOT CRUNCHY
Firma: Good Noot
Skład:
Klasyk z cukrem: Prażone orzechy arachidowe, cukier, tłuszcz shea, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, różowa sól himalajska, emulgatory: lecytyna słonecznikowa i lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Wersja bez cukru: Prażone orzechy arachidowe, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz shea, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, różowa sól himalajska, emulgatory: lecytyna słonecznikowa i lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Masa netto: 330g
Wartości odżywcze:
Klasyk z cukrem: 100g/ 601 kcal, tłuszcz – 43,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 11,2g, węglowodany – 30,5g w tym cukry – 20g, białko – 19,1g, sól – 0,58g
Wersja bez cukru: 100g/ 565 kcal, tłuszcz – 44,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 11,2g, węglowodany – 27,6g w tym cukry – 4,1g, białko – 19g, sól – 0,44g
Informacje dodatkowe: Bezglutenowy, Bez oleju palmowego, Wegański
Sklep: https://goodnoot.com/
Cena: Klasyk z cukrem – 24 zł / Bez cukru – 28 zł

Nasza opinia

Smak: Słoiczki po otwarciu pachną cudownie, mocno orzechowo i słodziutko. Kremy są gęste z widocznymi kawałkami orzeszków i cząstkami czekolady... właściwie okazało się, że jest to jakby kakaowy krem, który fantastycznie łączy się ze smakiem masła orzechowego przyprawionego odrobiną soli himalajskiej. Znacie smak kultowych czekoladek Reeses? Bo naszym zdaniem te kremy to właśnie jakby zmielone czekoladki Reeses! Świetna konsystencja i super smak. Wersja z cukrem jak i bez cukru smakuje bardzo podobnie. Jedyną różnicą jest to, że w kremie słodzonym maltitolem ta słodycz nie atakuje nasze kubki smakowe od razu tylko daje o sobie znać po czasie kiedy krem rozpuści się w ustach.

Ocena:
Good Noot trzyma poziom! Kremy są przepyszne i smarujemy nimi placuszki i gofry oraz świetnie pasują po prostu do maślanej bułki. Pamiętajcie, że nie każdy też toleruje maltitol jako zamiennik cukru, więc jeśli macie jakieś problemy jelitowe to warto uważać na ilość spożywanych produktów z tym słodzikiem lub wybierzcie po prostu klasyczną wersję z cukrem.



Skala: 6 pand

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger