Bez cukru
,
Bez laktozy
,
Wege
Babeczki dyniowe z czekoladą 馃巸 (przepis wega艅ski, bez laktozy i bez cukru)
No to jakie macie podej艣cie do dyni? Bardziej dynia na s艂odko czy wytrawnie?
My polecamy na s艂odko w formie uroczych dyniowych muffinek 馃
TUTAJ sprawd藕 film z przygotowania! 馃巸

Sk艂adniki:
-400g surowej, obranej dyni
-80g ksylitolu
-50ml oleju rzepakowego
-50ml mleka ro艣linnego
-200g m膮ki orkiszowej jasnej
-2 p艂askie 艂y偶eczki proszku do pieczenia
-herbata imbirowo-cynamonowa
-czekolada (u nas deserowa bez cukru)
1. Do dyni dodaj odrobin臋 wody i ugotuj wraz z herbat膮 do mi臋kko艣ci. Wysma偶 a偶 pozb臋dziesz si臋 wody.
2. Piekarnik nastaw na 200’C.
3. Ugotowan膮 dyni臋 zblenduj lub rozgnie膰 t艂uczkiem do ziemniak贸w i po艂膮cz z ksylitolem, mlekiem oraz olejem.
4. Nast臋pnie dodaj m膮k臋 oraz proszek do pieczenia i dobrze ca艂o艣膰 wymieszaj.
5. Ciasto prze艂贸偶 do wybranych foremek i piecz babeczki w 190’C ok. 25 minut.
6. Babeczki po upieczeniu pozostaw do wystudzenia a nast臋pnie wyjmij je z formy/foremek.
7. Czekolad臋 rozpu艣膰 w k膮pieli wodnej lub w mikrofali i wlej po 2-3 艂y偶eczki na dno foremek, w kt贸rych by艂y pieczone babeczki.
8. Babeczki ponownie w艂贸偶 do foremek z czekolad膮 i w艂贸偶 ca艂o艣膰 do lod贸wki aby czekolada zastyg艂a.
9. Wyjmij sch艂odzone babeczki i zajadaj.







Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz
Dzi臋kujemy za Tw贸j po艣wi臋cony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie si臋 :)