Tarta owsiana z jaglanym budyniem i malinami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie)

Przed Państwem nasza pierwsza w życiu tarta! Ten przepis miał być tylko dla nas, jednak stwierdziłyśmy, że wyszła urocza i prosta w przygotowaniu, dlatego przedstawiamy ją na blogu w minimalistycznej aranżacji za to z bonusem w postaci nas :P 
Warto dodać, że do jej przygotowania zainspirował nas przepis Beaty, którego przysłała na nasz konkurs! Oczywiście wyniki pojawią się za kilka dni bo tak jak wspomniałyśmy na fb każdy interesujący przepis wykonujemy samodzielnie by dobrze rozlokować nagrody ;) (Ok wiemy, że w takim razie wydała się już jedna wygrana czyli przepis od Beaty ale reszta to już niespodzianka xD). 






Składniki:

Tarta
-140g mąki owsianej bezglutenowej
-90g mąki gryczanej
-60g mąki jaglanej
-30g skrobi (u nas z tapioki)
-4 łyżki ksylitolu
-2 łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym
-120g oleju kokosowego (miękkiego w formie stałej)

Budyń jaglany
-100g kaszy jaglanej
-1 szkl. wody
-1 szkl. napoju ryżowego i kokosowego (ew. mleka)
-1 łyżeczka pasty waniliowej
-ksylitol

Dodatkowo
-maliny i jeżyny

TARTA
Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać olej kokosowy i zagnieść ciasto (jeśli jest bardzo luźne dodać jeszcze nieco mąki a jeśli jest zbyt suche dołożyć łyżkę oleju).
Ciasto okryte folią wstawić do lodówki na ok 45-60 minut (lub więcej). Po tym czasie wylepić nim sylikonową formę (jeśli jest metalowa, dno wyłożyć papierem do pieczenia). Tarte piec w 180’C ok 15 minut, poukładać jeżyny lub maliny i znów piec ok 20 minut. Pozostawić do wystudzenia.

BUDYŃ JAGLANY
Kaszę 3 razy przepłukać we wrzątku, następnie czynności powtórzyć z wodą ciepłą. Zagotować ją w dwóch szklankach płynu, przykryć garnuszek i gotować do miękkości na małym ogniu (tak długo aż wchłonie cały płyn). Mniej więcej w połowie gotowania po przykryciem dodać wanilię i ksylitol. Po ugotowaniu, kaszę odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendować na gładką masę.

Na tartę wyłożyć budyń oraz ułożyć maliny. Całość można wstawić do lodówki aby budyń miał jeszcze bardziej zwartą konsystencję jeśli taką chcecie :)


Haha nie mogłyśmy się powstrzymać przed zrobieniem tego gifa xD
Dajcie znać czy Wam działa :)

122 komentarze:

  1. tarta wygląda przepysznie,poproszę całość na wynos:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wstęp musiałam przeczytać kilka razy bo nie uwierzyłam jak za pierwszym razem go przeczytałam... I nadal nie wierzę... na prawdę mój przepis zainspirował Was to stworzenia swojego ciasta? ;) Nawet nie wiecie jak mi miło - dziękuję... Nie mogę również uwierzyć w swoją wygraną - zgłaszając przepis do konkursu potraktowałam to jaką miłą zabawę, możliwość poznania ciekawych przepisów zgłoszonych przez innych uczestników ale też sprawdzenie siebie w tego typu słodkościach (mam na myśli kryteria, które musiały spełnić zgłoszone przepisy). Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy :) Bardzo mi miło i dziękuję za te wyróżnienie - to bardzo miło, że spośród tylu wspaniałyych przepisów dostrzegłyście mój, ale jeszcze milszy jest fakt, że zainspirował Was to stworzenia własnego ciasta. Ciasta, które jest WSPANIAŁE..... Ta tarta wygląda FENOMENALNIE i z pewnością smakuje jeszcze lepiej - rozpływa się w ustach. Według mnie jest o wiele lepsza od mojego wypieku (wiem, ze to inny wypiek ale i tak wydaje mi się lepszy)... Coś mi się wydaje, ze zniknęła jeszcze szybciej niż siedziała w piekarniku :D Gdyby takie ciasta sprzedawali w cukierniach ludzie nie mieliby nadwagi i byliby zdrowsi :)
    Teraz to zazdroszczę Angeli, że w tej chwili tak jak Ona tedy, nie mogę delektować się tymi pysznościami... Chyba będę musiała brać się za pieczenie bo jak moja mama zobaczy to ciasto to też mi nie podaruje ;P Akurat w ogrodzie mam bardzo dużo malinojeżyn, więc sprawdziłyby się idealnie w tym wypieku :)

    PS Jeszcze raz z całego serca dziękuję za wyróżnienie... na prawdę nie spodziewałam się tego ;) To żeście mi prezent zrobiły :) Jeszcze raz bardzo, bardzo i dziękuję ♥
    Życzę również powodzenia innym uczestnikom, którzy stworzyli wspaniałe, inspirujące i pełne smaku desery :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Beatko historia z inspiracją związaną z Twoim przepisem jest nieco dłuższa a pojawi się wraz z ogłoszeniami ;) Cieszymy się, że taka zabawa została wynagrodzona oraz mamy nadzieję, że coraz więcej tego typu wypieków będziesz tworzyć w swojej kuchni :P A tarta nie jest lepsza tylko INNA, taka pandziasta wersja :D Zresztą każdy wygrany wypiek ma już swój pandzi odpowiednik. Jak widać na gifie trudno było się powstrzymać przed skosztowaniem... nawet kilka sekund na zdjęcie to była wieczność xD

      Usuń
    2. Dłuższa??? Podsycacie moją ciekawość ;) Już nie mogę się doczekać aby ją przeczytać :)
      Czy będę tworzyć? Wiecie? Ta przygoda dała mi wiarę w to, że potrafię stworzyć smaczny wypiek tego typu :) To, ze są smaczne już wiem - ja i moja rodzina (dzięki Wam kochane) ale nigdy wcześniej nie miałam odwagi aby takie piec i to był błąd ;) Tarta jest wyborna i w Waszym stylu ;) Widać, widać ;D Pewnie zaraz zleciały się sępy i wszystko zjadły ;D

      Usuń
    3. Cieszymy się z każdej osoby, która zmieniła swoje przekonania bądź odkryła nowe horyzonty poprzez naszą działalność w blogosferze :) Życzymy dalszych sukcesów na tej płaszczyźnie i koniecznie chwal się nimi na blogu :)

      Usuń
    4. Jeszcze raz dziękuję a jeśli tego typu wypiek wyjdzie z mojej kuchni i okaże sie udany to na pewno podzielę się przepisem ;)

      Usuń
  3. Gif działa, a tarta wygląda tak apetycznie, że ślinka leci :) Dużo dobroci Was czeka jeśli chodzi o próbowanie <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No powiemy szczerzę, że odkryłyśmy wiele ciekawych smaków :) Taki konkurs nie tylko wzbogacił innych o doświadczenie w tego rodzaju wypiekach ale również i my czerpałyśmy z tych przepisów cenną wiedzę :) Wiele z nich będziemy nie raz powtarzać.

      Usuń
  4. Wszystko ładne,pyszne,zdrowe,ale najlepszy jest wasz gif <333
    No i z całego serca gratuluje Beatce wygranej <33

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszystko ładne,pyszne,zdrowe,ale najlepszy jest wasz gif <333
    No i z całego serca gratuluje Beatce wygranej <33

    OdpowiedzUsuń
  6. działa:)
    i fajnie jest tak was zobaczyć:)
    a malinki wyjadłyśmy tak prosto z krzaczka, aż szkoda, że to juz koniec sezonu.
    na kawałek tarty się wpraszam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas malinki jeszcze mają się ok więc praktycznie pojawiają się w każdym wypieku aby "wycyckać ten sezon do cna" xD W końcu przełamałyśmy się aby udostępnić swój wizerunek szerzej bo czytelnicy głównie kojarzą nas z pand xD

      Usuń
  7. Zjadłabym i to natychmiast! To Wy?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, pewnie teraz większość czytelników jest w szoku, że nie jesteśmy pandami xD

      Usuń
  8. Tarta wygląda mega apetycznie :) Gif działa, wyglądacie pięknie dziewczyny :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Gif świetny :) Spod Waszych rąk wychodzą same wspaniałości. To zdjęcie z tartą i sercem na bluzce - obłędne. A sama tarta wspaniale udekorowana. Musi smakować wspaniale. Owsianej jeszcze nigdy nie robiłam. Trzeba zakasać rękawy i też sobie taką przyjemność zafundować :) Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale piekna! Tak, gif dziala i macie swietne koszulki:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Gif działa i jest przekochany! :) Raz robiłam tartę, też wegańską i też z truskawkami, więc domyślam się jak ta smakuje, na pewno jest przepyszna <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No po prostu jak zobaczyłyśmy te zdjęcia podczas przewijania całego folderu to nie mogłyśmy się naśmiać, gif musiał powstać :D Kurcze no chyba teraz będziemy robić ich więcej xD

      Usuń
  12. Była pyyyszna, krucha, taka troszkę hmmm orzechowa, spód miał smaczek przypalanego cukru ;) chociaż tata czuł tam smalec :P
    Ja zamiast budyniu dodałabym powidła co Wy na to? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiesz, że smak smalcu nie jest tutaj najlepszą reklamą nie? xD
      Powidła pasują zawsze i wszędzie! :D

      Usuń
    2. Jak dla kogo :P Niektórzy lubią smalczyk ;) Kiedyś dostałam masło orzechowe od pewnej firmy i ono zalatywalo mi skwarkami (moja mama stwierdziła to samo) ;)

      Usuń
    3. Tacie przypomniały się kruche ciastka na skwarkach, które w jego dzieciństwie były popularne :) Oczywiście bardzo mu smakowały więc i to ciasto zjadł (nawet dwa kawałki) :D

      Usuń
  13. Cudnie wygląda ta tarta :) zwłaszcza ta jedna malinka z listkami na środku *O*- urocza
    PS miałam kiedyś identyczny kolor włosów co wy :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No ta malinka też nas urzekła, wygląda jak plastikowa trochę xD
      Ten kolor towarzyszy nam już kilka lat i nie zamierzamy się z nim rozstać :D

      Usuń
  14. Żarłoczki :))) Ciacho pięknie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Tarta wygląda fenomenalnie - nie dość, że spód prezentuje się pysznie i krucho, to jeszcze ten budyń jaglany na wierzchu - CUDO :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Gif oczywiście działa :) W gimnazjum zrobiłam mamie na imieniny (?) ciasto-tort w kształcie serducha. Nie było tak super jak Wasze, no aaale liczą się chęęęci :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jakieś wielce super nie jest ale urzeka w swej prostocie :)
      Takie wspomnienia są wspaniałe! Po latach możesz znów ten tort wykonać i mamie go przypomnieć ;)

      Usuń
  17. O, widzę kolejne cudo kulinarne! Taki kształt serca pasowałby na walentynki :D Uwielbiam maliny, więc na pewno spróbuję swoich sił i spróbuję ją przygotować :P

    Zapraszam na swojego Bloga Sakurakotoo

    OdpowiedzUsuń
  18. Tarta prześliczna!
    Gif działa i jest mega! Genialne jesteście!

    OdpowiedzUsuń
  19. Budyń jaglany często u mnie gości na śniadanie lub deser. Uwielbiam! Zwykłego budyniu nigdy nie lubiłam, ale jaglany to co innego :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz rację, ten jaglany jest wspaniały i również już nie robimy tradycyjnych budyniów :) Z resztą ten z kaszy jest też łatwiejszy bo z dobrym blenderem masz gwarancję bezgrudkową xD

      Usuń
  20. A wygląda jakbyście już zrobiły 1000 tart! Piękna i na pewno przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Ale jesteście piękne <3 A koszulki ekstra :)
    Taką podwójnie owocową tartę chętnie bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy :* Koszulki Monika przywiozła z Kudowy i to jest najlepszy ciuch tego lata :D

      Usuń
  22. Wygląda mega apetycznie, przepis na 100% wypróbuje jak tylko naprawię piekarnik (i podmienię kilka składników :) ).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warto bo jest przepyszny! Współczujemy zepsutego piekarnika bo dla nas to byłby koniec świata :P

      Usuń
  23. GIF działa :) a przepis taki z gatunku wykonalnych, więc spoko :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Dziewczyny, jak na pierwszą tartę, to super wyczyn. No i zrobiona z mieszanki mąk - zdrowa, ciekawa. Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No dobra... przyznamy, że taka najpierwsza nam nie wyszła xD Ta to jest pierwsza udana tarta xD

      Usuń
  25. działa działa! jak miło w końcu Was zobaczyć! nie wiem czy wcześniej się pokazywałyście ale je dwie piękne czerwonogłowy widzę pierwszy raz:) ciacho wyszło bajeczne, ale najbardziej kusi mnie ten budyń jaglany! w każdym razie mam wszystkie składniki (poza malinami ups) i będę kombinować:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miałyśmy kilka zdjęć w zakładce "O nas" ale w końcu przełamałyśmy się aby pokazać ich więcej i nieco "szerzej" bo większość czytelników zaczynało nas sobie wyobrażać jako pandy xD Malinki mogą zastąpić inne pyszne owocki... może śliwki :D

      Usuń
  26. U mnie gif działa, bardzo fajny wyszedł!
    Wydaje mi się że ta tarta musi być bardzo smaczna, budyń też... Mogłabym ją zrobić dopiero jesienią, kiedy malin już nie będzie, bo teraz mam już kilka rzeczy do upieczenia, na zasadzie, że goście, którzy przyjdą sami powiedzieli, co chcą. Ale zawsze coś można znależć na top, bo ja nie za bardzo lubię dawać mrożone owoce. Może jakieś śliwki albo winogrona :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owoce można zmienić według upodobań i najbardziej jesteśmy za śliwkami <3
      My korzystamy z końcówki malinowego sezonu na maksymalnych obrotach i pojawiają się praktycznie w każdym przepisie xD

      Usuń
  27. mniami :) i świetny zdrowy skład :) uwielbiam Wasze inspiracje :)

    OdpowiedzUsuń
  28. Łłłłłaaaaa!!!!!!!!!!! Wygląda OBŁĘDNIE!!!! Ojjj jak ja bym chętnie zjadła taką taaartę ;) ❤

    OdpowiedzUsuń
  29. To już chyba wiadomo kto zdobędzie jedną z konkursowych nagród xD
    Tarta wygląda obłędnie a smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No tak, wydało się bo wypiek musiał pojawić się teraz a do ogłoszenia wyników potrzebujemy jeszcze kilka dni aby wypróbować wszystkie wybrane wypieki :)

      Usuń
  30. Po tym gifie mój mąż zakochał się już na całego 😉 Najpierw Wasza kuchnia, a teraz gif. Cudowny przepis, nie tylko smaczny, ale idealny dla osób na diecie antyrakowej.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy! <3 Wiedziałyśmy, że musimy ten przepis pokazać bo jest dość prosty i bardzo smaczny a do tego jeszcze zdrowy :)

      Usuń
  31. No ciacho bomba , gif oczywiście działa ale ale co jedna z was ma na ręku Angelika? A tak wogóle jak was rozpoznać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja (Angelika) mam przyklejone specjalne plastry (kinesiotaping) na usztywnienie stawu i zmniejszenie objawów cieśni nadgarstka. Mamy grzywki na inne strony i w ogóle gdybyś pobyła z nami w realu trochę dłużej to dostrzegłabyś różnice pomagające w odróżnieniu :)

      Usuń
    2. No właśnie zauważyła że macie grzywki na inne strony:) Ja tez nosiłam taki plaster na barku , ale to było jeszcze przed operacją

      Usuń
    3. Monika ma całe nogi nimi oklejone. Uroki biegacza :P

      Usuń
    4. o proszę ja nosiłam go dość długo, ale i tak mi nie pomógł bo skończyło się na stole operacyjnym. Biegacie? Może mi gdzieś to umkneło

      Usuń
    5. Monika biega bo ja mam genetycznie słabe stawy i dopiero co uporałam się z kontuzją kolana, która ciągła się za mną chyba 3 lata. Muszę uważać i ćwiczyć stacjonarnie :)
      Plaster tylko wspomaga mój nadgarstek ale mam nadzieję, że do operacji nie dojdzie ;)

      Usuń
  32. Co ja co ale Wasz gif pobił wszystko! :P ^_^

    OdpowiedzUsuń
  33. oooo! pycha ! gdzie dostanę tą pastę waniliową,mogę ja czymś zastąpić?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można użyć laski czyli ziarenek wanilii. My kupujemy pastę w Intermarche przy produktach do wypieków. Jest wygodniejsza w użyciu a złożona jest głównie z owych ziarenek :)

      Usuń
    2. często robię tam zakupy,ale jakoś nie zwróciłam uwagi na taką pastę,poszukam

      Usuń
  34. Tarta jest super ale Wy jesteście piękne a figura Moni na Insta jest wręcz dołująca:)
    Buziaczki dla Was :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy :* Monika wymiata i teraz pozostaje jeszcze zburzyć mają barierę psychiczna w tym temacie :P Tulimy cieplutko :*

      Usuń
  35. Ale super tarta, no po prostu palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
  36. Tarta wygląda mega apetycznie i jestem pewna, że smakuje wyśmienicie <3

    OdpowiedzUsuń
  37. Dziewczyny wspaniała tarta :-) porywam duży kawałek :-)

    OdpowiedzUsuń
  38. Tarta wygląda wspaniale, a Wy obie jeszcze lepiej :) Miło Was zobaczyć :)

    OdpowiedzUsuń
  39. Powiem jedno - ślina do samej podłogi! Dawać mi to kawałek tego cuda i to zaraz ;)
    Jesteście piękne :*

    OdpowiedzUsuń
  40. Tarta wygląda obłędnie ^^ Czy nie zastanawiałyście się nad otwarciem własnej cukierni?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślimy ale czas pokaże jak nasze plany się ułożą bo mamy ich sporo w różnych dziedzinach :) Dziękujemy :)

      Usuń
  41. Już podsyłam ten przepis koleżance, ona lubi robić tarty, a ja uwielbiam je jeść :) A na widok tej tarty prawie zjadłam swój tablet :D

    Zawsze miło zobaczyć blogerów, którzy tworzą takie wspaniałe rzeczy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie dlatego stwierdziłyśmy, że czas na więcej naszych zdjęć aby te internetowe przyjaźnie miały również prawdziwe twarze :) Mamy wrażenie, że niektórzy już zaczęli widzieć nas jako pandy z kreskówki xD

      Usuń
  42. Świetny przepis :) Zapraszam również do mnie po garść ciekawostek dotyczących diety bezglutenowej. O niektórych na pewno nie mieliście pojęcia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nasz blog głównie składa się z takich przepisów oraz produktów, dlatego bardzo chętnie wpadniemy ;)

      Usuń
  43. Wyglądda bardzo apetycznie!!! :)
    pozdrawiam, mikrouszkodzenia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  44. "Pandy" się ruszają, więc gif działa :D Sercowa tarta wygląda bardzo przekonująco! Idealnie przygotowana, o świetnym składzie. Nie jadłam, ale to napiszę - PYCHOTKA :D

    OdpowiedzUsuń
  45. Super tarta o pięknym kształcie :) fajnie Was widzieć, pozdrawiam bardzo gorąco :)

    OdpowiedzUsuń
  46. Wygląda prześliczniusio! :D działa działa !

    OdpowiedzUsuń
  47. Świetna ta tarta <3
    Pięknie wygląda i musi być cudowna w smaku :)
    Mogłybyście poklikać w reklamy na moim blogu -będę Wam bardzo wdzięczna :)
    Zapraszam http://natalie-forever.blogspot.com/2016/08/przepis-na-domowe-spa.html

    OdpowiedzUsuń
  48. Nie dziwię się, że przepis Beaty Was zainspirował :D Nagroda zasłużona ^^ Ale ta tarta musi być niesamowita w smaku... Ten kawałek jeszcze bardziej mnie przekonuje, po przekrojeniu dopiero widać ten apetyczny spód *.* Gif działa i wygrywa wszystko! :D

    OdpowiedzUsuń
  49. jesteście siostrami:D?bo zaglądam tu do Was już tyle czasu, a tak naprawdę to nie wiem:P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak :) Siostrami bliźniaczkami. No właśnie stwierdziłyśmy, że za mało nas samych tutaj :P Zapraszamy do zakładki "O nas"

      Usuń
  50. Zjadłabym :D i mężowi też bym wcisnęła, pewnie by się nie poznał ze to wszystko bez cukru i w zdrowszej wersji :D a gifek - s u p e r :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak nasz tato był nią w pełni usatysfakcjonowany to mąż na pewno też by w niej zasmakował :D

      Usuń
  51. Wygląda słodko - dosłownie i w przenośni. Też ostatnio robiłam budyń jaglany - świetna konsystencja i rzeczywiście idealnie nadaje się do tarty :) No i nie mogę uwierzyć, że to naprawdę wasza pierwsza tarta !!! Ja uwielbiam to ciasto, zarówno w słodkiej, jak i słonej postaci.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A dokładniej to nasza pierwsza udana tarta :P Bo ta pierwsza-pierwsza musiała być do powtórki (choć była bardzo smaczna to nad wyglądem trzeba było popracować) :) A jaglany budyń to byśmy mogły jeść codziennie i ze wszystkim :D

      Usuń
  52. Słodkie rudzielce ;) Tarta jest prześliczna i z pewnością pyszna, w dodatku bez glutenu, zrobię w weekend.

    OdpowiedzUsuń
  53. U mnie też działa xD świetna tarta, bardzo mi się podoba, a mam jeszcze maliny ;)

    OdpowiedzUsuń
  54. Tarta prezentuje się rewelacyjnie! <3 A gif jak najbardziej działa :)

    OdpowiedzUsuń
  55. U Was jak zwykle pysznie i zdrowo :)
    PS. super gif :)

    OdpowiedzUsuń
  56. udany debiut! tarta wspaniała :)

    OdpowiedzUsuń
  57. Faktycznie, tarta jest urocza! Wygląd obłędnie i tak też musi smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  58. Bardzo lubię tartę także chetnie spróbuje ten przepis! :)
    A gif superowy! ;)
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  59. Tarta z malinami - najlepsze połącznie ciasta i owoców. C u d o w n a jest Wasza tarta. :)

    OdpowiedzUsuń
  60. HA! I oto jest - Wasza pierwsza tarta, a jeszcze niedawno pisałyście, że musicie spróbować :) Wyszła PIĘKNIE, a że bardzo bardzo lubię kaszę jaglaną i wszelkie budynie, to mam teraz ochotę spróbować upiec coś podobnego ^^

    OdpowiedzUsuń
  61. Pysznie wygląda ta tarta <3 Ja zabieram się za swój pierwszy budyń jaglany. Skorzystam z Twojego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
  62. No działa - i dlatego jeszcze bardzie mam ochotę na takie ciacho !!!
    TO samo zdrowie :) I jesczze te jędrne maliny! Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  63. piękna i apetyczna tarta, piękne Wy:) gif działa;))

    OdpowiedzUsuń
  64. Pewnie już gdzieś pisałam, że tarta kusząca, wy piękne i bluzeczki macie cudne! 💝:)

    OdpowiedzUsuń
  65. mmmmm... ale pyszności. Świetny przepis jak zawsze, a gif jest przeuroczy, mamy nadzieję, że jeszcze nie raz zamieścicie swoje urocze twarzyczki . :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możliwe, że jeśli już pierwsze zdjęciowe lody przełamane to kolejny raz pójdzie łatwiej xD Dziękujemy :)

      Usuń
  66. Wygląda pysznie! :) Ale fajowo takie cudeńka robić :D Ja ostatnio jak jadłam swój czekoladowy budyń jaglany, to tylko spotkałam się z gardzącą miną taty, który uznał, że robię mu na złość. Bo jak już coś robię, to mogłabym to robić z "porządnych" składników, a nie cudować.
    Ale Wam zazdroszczę takiego "cudowania" - czarowania. I w ogóle super pomysł z gifem :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na szczęście nasi domownicy a szczególnie tata już się przyzwyczaili do tego cudowania i próbują z ciekawością prawie wszystkiego (tato odmawia wszystkiego co z kokosem).
      Dziekujemy :)

      Usuń
  67. Wygląda po prostu obłędnie. Czasem aż trudno mi uwierzyć, że Wasze przepisy są takie zdrowe, zawsze sądziłam, że jak coś jest zdrowe to wygląda i smakuje okropnie. Wprawdzie smaku Waszych wypieków nigdy nie poznałam (i znając moje lenistwo pewnie nie poznam), jednak już samo patrzenie jest prawdziwą ucztą dla oczu.

    OdpowiedzUsuń
  68. Tarta wygląda bardzo uroczo, a do tego w kształcie serca, cudo ;). Dobrze jest Was widzieć takie uśmiechnięte i zadowolone na tym gifie ;).

    OdpowiedzUsuń
  69. Mmm! Robiłam ostatnio podobny krem jaglany, tylko czekoladowy. Przepyszny i smakuje jak zwykły krem! I zachwycam się Waszą foremką w kształcie serca :D

    OdpowiedzUsuń
  70. Jak zwykle u Was przepiękne ciacho <3

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger