Białko wegańskie Warrior Blend smak jagodowy – Siła Roślin


Mamy pyszny aczkolwiek krótki sezon jagodowy, więc trzeba się nacieszyć tymi owocami oraz zamrozić zapas na później. A gdyby tak cieszyć się jagodowym smakiem przez cały rok? 😊 Mamy dla Was propozycję na białko roślinne z grochu, konopi i właśnie jagód. Na stronie Siła Roślin można dostać też inne wersje tego białka tj. naturalny, wanilia, czekolada oraz mokka. My skusiłyśmy się na owocową wersję i nie żałujemy.






Nazwa: Sunwarrior Mieszanka Wojownika (Warrior Blend)
smak jagodowy
Firma: Sunwarrior
Skład: mieszanka białkowa z upraw ekologicznych (ekologiczne białko grochu, ekologiczne białko konopi, ekologiczne białko jagód goji), ekologiczny aromat jagodowy, ekologiczna guma guar, sól morska, ekologiczny ekstrakt stewii, ekologiczny zmielony kokos. 
Masa netto: 750g
Wartości odżywcze:
25g/ 90 kcal, tłuszcz – 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0g, węglowodany – 4g w tym cukry – 3g, białko – 17g, sól – 0,53g, żelazo – 5mg
100g/ 377 kcal, tłuszcz – 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0g, węglowodany – 16g w tym cukry – 12g, białko – 68g, sól – 2,10g, żelazo – 20mg
Informacje dodatkowe: bez soi, bez GMO, bez cukru, bez glutenu, bez mleka, wegańskie.
Cena: 375g – 109,95 zł750g – 164,95 zł

Nasza opinia
Wygląd: Plastikowe pudełko z wygodnym zakręcanym wieczkiem. Swoją drogą bardzo ucieszyłoby nas gdyby jednak producent znalazł jakiś  inny fajny pomysł na pudełko, które byłoby bardziej przyjazne środowisku.

Smak: W środku mamy drobny proszek o lekko różowym zabarwieniu i owocowym zapachu. Po rozmieszaniu z wodą otrzymujemy gęsty krem. My oczywiście do zdjęcia użyłyśmy małej ilości płynu ale do koktajlu każdy ilość proszku może dostosować do siebie. W smaku białko jest intensywnie owocowe z lekką kokosową nutą. Do posłodzenia użyto ekstraktu stewii co dało nienachlaną słodycz zrównoważoną solą morską. Struktura jest nieco proszkowa co jest akurat charakterystyczne dla białek roślinnych.

Podsumowanie: Kolejne roślinne białko, które znajdzie swoje zastosowanie u nas w kuchni. Idąc za jagodowym ciosem od razu po otwarciu zrobiłyśmy proteinowe bułeczki z kaszy! Wyszły przepyszne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. To jest właśnie zaleta białek roślinnych, że mają chłonne właściwości podobne do mąki. Dlatego często w wypiekach z takimi białkami można zupełnie pominąć mąkę :)


Jagodzianki proteinowe z kaszy (przepis)

Ocena: 6 pand

17 komentarzy:

  1. Fajnie, że mogłyście szczerze wystawić tak wysoką ocenę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobrze, że takie produkty są, maja pewnie wielu zwolenników.

    OdpowiedzUsuń
  3. Akurat sam smak jagód jakoś mnie nie przekonuje ale z chęcią wypróbowałabym tą czekoladową wersję, o której wspominacie <3 Chociaż wanilia też brzmi dobrze, trudny wybór!

    Sakurakotoo ❀ ❀ ❀

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale bym zjadła takie Wasze białkowe bułeczki... Nie dość że zdrowe, to na pewno pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jestem pierwsza z komentarzem chyba po raz pierwszy :) jeszcze nie miałam okazji jeść jagód w tym roku, więc na ten widok naprawdę ślinka mi cieknie :) pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. o, moze nie bedzie dla mnie za slodkie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jestem jagodziankowym potworem!

    OdpowiedzUsuń
  8. really nice post dear :) I like to read your blog :)

    https://bubasworld.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. Super pomysł z tymi jagodzianka mi 😍

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie znam, ale po przeczytaniu Waszej recenzji, jestem pewna, że poznam :)

    OdpowiedzUsuń
  11. 6 pand... O czymś to świadczy! Jagody uwielbiam więc i z chęcią się zainteresuje. ☺️

    OdpowiedzUsuń
  12. Mnie to najbardzej zaciekawiły jagodzianki - aż zajrzałam do przepisu :D

    OdpowiedzUsuń
  13. i kto by pomyślał, że takie cuda można zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger