Białko Grochu Premium Biofermentowane – Siła Roślin


Opisywałyśmy już tutaj wiele smakowych białek roślinnych. Dzisiaj chcemy Wam przedstawić naturalne 100% białko z grochu od Siła Roślin, które może nie nadaje się do szybkiego koktajlu po treningu ale świetnie urozmaici Wam posiłki i podbije w nim zawartość białka a do tego nie jest ciężko strawne jak dodane świeże strączki.  






Nazwa: Bioferementowane białko grochu
Firma: Revolution Foods
Skład: 100% Izolat Białka Grochu Kanadyjskiego
Masa netto: 1kg
Wartości odżywcze:
100g/  kcal, tłuszcz – 7,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,0g, błonnik – 5,4g, białko – 82,8g
Informacje dodatkowe: wegańskie, bez GMO, bez glutenu
Cena: 64,95 zł

Nasza opinia
Wygląd: Mamy duże białe opakowanie zapinane na suwak co jest troszkę niewygodne, bo suwak sam się niestety otwiera. W środku opakowania znajduje się szary, drobny proszek, który pachnie strączkowo, czyli roślinnie.

Smak: Zdecydowanie nie jest to białko, które można jeść solo po wymieszaniu z wodą :D Białko z grochu bardzo dobrze się rozpuszcza nie zostawiając grudek. Dodałyśmy je do owocowego smoothie i fajnie je zagęściło ale trzeba dodać bardzo wyraźne owoce jak np. banan czy mango. Jednak najbardziej to białko pasuje nam do wypieków niż do jedzenia na surowo. Po upieczeniu w chlebie, bułkach czy omlecie nie zmienia smaku wypieku a świetnie podbija białko posiłku.

Podsumowanie: Tak jak pisałyśmy już wcześniej, to białko naszym zdaniem lepiej pasuje do obróbki termicznej niż do jedzenia na surowo. U nas w kuchni ma ono wiele zastosować, bo dodajemy ją do omletów, bo nie trzeba do takiego omleta dodawać już innej mąki a przez to nie ma węglowodanów. Robimy też świetny pomidorowy chleb, muffinki czy spód do pizzy. Naszym zdaniem warto się w takie białko zaopatrzyć nawet jeśli nie jest się weganinem tak jak my.


Chleb wysoko proteinowy, nisko tłuszczowy z pomidorami i przyprawami.


Ocena: 6 pand

13 komentarzy:

  1. Jeszcze jakoś nie robiłam niczego z dodatkiem białka

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda na bardzo fajny produkt :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Kiedy sluszhe "białko z grochu" od razu przychodzi mi na myśl grochówka :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiem szczerze, że te wszystkie białka, jakoś mnie nie przekonują. Jednak pomijając moje uprzedzenia, chlebek wygląda apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten chleb wygląda apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten chlebek przypomina mi ciasto - białko z grochu... skojarzyło mi się z RAW batoem protein ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. faktycznie do wytrawnych rzeczy zapowiada się super :)

    OdpowiedzUsuń
  8. A czy nie smakuję tochę jak "muł"? Bo wszystkie wegańskie jakie probowałam były do tej pory ohydne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smakuje bardziej grochem ale ma bardziej "miękką" strukturę. Ale tak jak pisałyśmy nie je się tego solo, raczej w formie dodatku. Samej mąki też nikt nie je :D

      Usuń

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger