Lodowe przekąski- mrożone ciastka mango i biała czekolada
Szybki i prosty przepis na słodkości, które możesz zrobić w przeróżnych kombinacjach smakowych 😋 My skusiłyśmy się na przepyszne połączenie słodkiego mango z białą czekoladą i orzeźwiającym aromatem limonki z miętą 🥰
Tutaj zobacz rolkę TUTAJ
Składniki (7-8 sztuk):
- dojrzałe mango
- 200g jogurtu greckiego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- aromat w kroplach limonka-mięta
- tabliczka białej czekolady (np. bez cukru) + 3 łyżki oleju kokosowego
1. Mango pokrój w kostkę i wymieszaj z jogurtem, kilkoma kroplami aromatu oraz wiórkami kokosowymi.
2. Blaszkę lub deskę owiń folią i wykładaj łyżką masę tworząc kopczyki. Wstaw do zamrażarki na kilka godzin.
3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej wraz z olejem kokosowym i zanurzaj w niej zamrożony jogurt.
4. Ozdób przekąski według uznania, my do kilku kostek białej czekolady dodałyśmy odrobinę matchy i stróżkami oblałyśmy lodowe przekąski.
- dojrzałe mango
- 200g jogurtu greckiego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- aromat w kroplach limonka-mięta
- tabliczka białej czekolady (np. bez cukru) + 3 łyżki oleju kokosowego
1. Mango pokrój w kostkę i wymieszaj z jogurtem, kilkoma kroplami aromatu oraz wiórkami kokosowymi.
2. Blaszkę lub deskę owiń folią i wykładaj łyżką masę tworząc kopczyki. Wstaw do zamrażarki na kilka godzin.
3. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej wraz z olejem kokosowym i zanurzaj w niej zamrożony jogurt.
4. Ozdób przekąski według uznania, my do kilku kostek białej czekolady dodałyśmy odrobinę matchy i stróżkami oblałyśmy lodowe przekąski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)