Czekolada SERNIK JAGODOWY

Jesteśmy absolutnie zakochane w tej wypasionej czekoladzie z nadzieniem sernikowym! 🥰To prosty przepis, a efekt obłędnie pyszny! 😋 Kostka tej czekolady idealnie komponuje się z popołudniową kawą i z pewnością osłodzi nam wrzesień☕️ Przygotowałyśmy ją w wersji bez cukru, ale jeśli wolicie to śmiało możecie użyć klasycznych składników z cukrem👍
TUTAJ zobacz film z przygotowania




Składniki:
-ok. 1,5 tabliczki czekolady mlecznej (u nas bez cukru)
-łyżka oleju kokosowego
-4 kostki czekolady białej (np. bez cukru)
-90 g chudego twarogu
-90g sera włoskiego capreggio (Biedronka/Lidl)
-100g borówek
-20g (2 płaskie łyżki) ksylitolu
-3 ciastka zbożowe (u nas bez cukru Vitanella z Biedronki)

1. Rozpuść czekoladę białą (w mikrofalówce lub kąpieli wodnej) i cienkimi stróżkami ozdób formę. Włóż ją do zamrażarki.
2. W tym czasie rozpuść czekoladę mleczną wraz z olejem kokosowym i wylej jej część do foremki z zastygłymi wzorkami. Rozprowadź delikatnie ale dokładnie po ściankach foremki. Ponownie włóż foremkę do zamrażarki.
3. Twaróg, ser włoski, ksylitol, połowę borówek zmiel w blenderze.
4. Masę wyłóż do formy z zastygłą czekoladą i wyrównaj górę (nadzienie ma sięgać do połowy wysokości foremki), na górę wyłóż resztę borówek.
5. W reszcie czekolady zamocz ciastka i ułóż je na górze nadzienia czyli spodzie naszej czekolady.
6. Resztą czekolady wypełnij przestrzenie między ciastkami i znów wstaw całość do zamrażarki.
7. Możesz wyciągnąć czekoladę po ok. 1,5h z zamrażarki lub wstaw ją do lodówki i zjedz kolejnego dnia. Warto jednak przed wyciągnięciem z formy włożyć ją do zamrażarki na ok. 1h.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger