Pasta / masło orzechowe – Good Noot

Kiedyś recenzowałyśmy przepyszne kremy orzechowe od Good Noot (recenzja). Niedawno dostałyśmy w prezencie nowe pasty orzechowe tym razem 100% orzechów bez żadnych dodatków <3 Wersja z orzechów arachidowych była opisana we wcześniejszej recenzji a dzisiaj przybliżymy Wam pastę z orzechów laskowych oraz pistacji.

  

Nazwa: pasta laskowa / pistacjowa
Firma: Good Noot
Skład:
Pasta laskowa – prażone orzechy laskowe
Pasta pistacjowa – prażone pistacje
Masa netto: 200g
Wartości odżywcze:
Pasta laskowa – 100g/ 716 kcal, tłuszcz – 68g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 9g, węglowodany – 14g w tym cukry – 4g, białko – 15g, sól – 0,1g
Pasta pistacjowa – 100g/ 615 kcal, tłuszcz – 49g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 12g, węglowodany – 21g w tym cukry – 10g, białko – 26g, sól – 0,01g
Informacje dodatkowe: bez glutenu, może zwierać soję i inne orzechy.
Sklep: https://goodnoot.com/
Cena: pasta laskowa – 30 zł, pasta pistacjowa – 55 zł

Nasza opinia

Smak: Po otwarciu słoiczka poczułyśmy bardzo intensywny zapach orzechów! Producent zapewnia, że używają orzechów najlepszej jakości oraz, że są idealnie uprażone aby miały najlepszy aromat a to naprawdę czuć. Konsystencja pasty pistacjowej jest gładka ale gęsta, nieco kleista i rozpływająca się w ustach. Wersja z orzechów laskowych jest zdecydowanie bardziej lejąca i fantastycznie sprawdza się jako polewa do deserów. W obu pastach czujemy niesamowicie pyszny smak prażenia i co ważne bez goryczy.

Ocena: Zdecydowanie są to jedne z najlepszych past orzechowych jakie jadłyśmy. Czasem zdarza się, że pasty z prażonych orzechów są gorzkie i zjełczałe (my to nazywamy posmakiem starej szafy), tutaj natomiast czuć świetną jakość i staranne wykonanie, za które warto zapłacić. Jadłyśmy też pastę 100% z migdałów jednak otwarłyśmy ją jako pierwszą i była tak dobra, że nie przetrwała do tej recenzji, więc też ją polecamy xD





Skala: 6+ pandy


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger